Környezetvédelem

A munkáltatóknak nem csak a munkavállalók felé van felelőssége, hanem a környezet felé is, ugyanis a vállalat működése a környezetre és a természetre is hatást gyakorol. Ezt a hatást mindenképpen szabályozni kell annak érdekében, hogy csökkentsük az esetleg balesetek bekövetkezésének kockázatát, és ezzel megelőzzünk egy esetleges katasztrófát.

Segítünk, hogy vállalata a környezetvédelmi szabályzatoknak megfelelően működjön

Amennyiben az Ön cége gyártás közben valamilyen környezetre káros mellékterméket termel, akkor gondoskodnia kell a szennyező anyagok megfelelő kezeléséről és eltávolításáról. Mi hatalmas segítséget nyújtunk ebben: teljes körű felmérést végzünk környezetvédelmi szempontból, majd a kiértékelés alapján segítünk a teendők koordinálásában.

Hulladékgazdálkodás

A hulladékot elkülönítve kell gyűjteni, különös tekintettel a veszélyes hulladékokra és a szennyvízre. Fontos szempont, hogy a hulladéktároló – legyen az konténer vagy tartály – semmilyen esetben sem szennyezheti a környezetet. A jogszabályok a hulladék tárolása mellett kitérnek a gyűjtés és az elszállítás gyakoriságára, valamint a fertőtlenítésre is, mivel a nem megfelelő hulladékgazdálkodásnak súlyos következményei lehetnek az emberek egészségére, az élővilágra és az épített környezetre egyaránt.

Levegőtisztaság-védelem

Rendelet írja elő, hogy annak az üzemeltetőnek, aki engedélyköteles légszennyező pontforrást vagy diffúz forrást üzemeltet, éves levegőtisztaság-védelmi jelentést kell benyújtania. Keressen minket és segítünk megállapítani, hogy az Ön vállalatát érinti-e ez a kötelesség, és segítséget nyújtunk az éves bevallás elkészítésében is.

Víz- és talajvédelem

Nem csak a levegő, hanem a víz és a talaj védelméről is gondoskodni kell. Amennyiben hiányosságok lépnek fel, nem csak a környezet szenved súlyos károkat, hanem az Ön vállalata is, mivel jelentős bírságot kell kifizetnie - nem is beszélve a cég hírnevéről, amelyen javíthatatlan csorba esik.

Zaj- és rezgésvédelem

Kormányrendelet szabályozza, hogy milyen határértéken belül mozoghat a kibocsátott zaj vagy rezgés mértéke. A különböző zaj- és rezgésvédelmi intézkedéseket és rezgéscsökkentő műszaki megoldásokat már a zajforrás üzembe helyezésének időpontjára meg kell valósítani.

Menjen biztosra és fordítson figyelmet a környezetvédelmi szabályozásokra.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!